Pregled događanja i obavijesti

megafon   Poštovane kolegice i kolege

Veliki je broj događanja, natjecanja i aktivnosti koje su u tijeku, pa vam šaljem podsjetnik na najvažnije, kao i korisne upute, dokumente i preporuke. Lijepo vas molim da odvojite vremena i pažljivo pregledate sadržaje koje vam šaljem.

Cjelovita kurikularana reforma

Objavljeni su svi dokumenti CKR. Za sudjelovanje u raspravama nužno je pregledati sadržaje i dobro se informirati. Pregled dostupnog materijala:

– svi kurikularni dokumenti dostupni  na  http://www.kurikulum.hr

– Kurikulum Tehničke kulture: http://www.kurikulum.hr/wp-content/uploads/2016/02/Tehnicka-kultura.pdf

– Kurikulum Tehničkog i informatičkog područja: http://www.kurikulum.hr/wp-content/uploads/2016/02/TIP-17.2.-prepravljeno.pdf

– Okvir nacionalnog kurikuluma: http://www.kurikulum.hr/okvir-nacionalnog-kurikuluma-onk/

– Nacionalni kurikulum za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje: http://www.kurikulum.hr/wp-content/uploads/2016/02/NKOO-18.2-NOVO21.pdf
– Kurikulume međupredmetnih tema: http://www.kurikulum.hr/kurikulumi-medupredmetnih-tema/
– Okviri za vrednovanje i rad s darovitim učenicima i učenicima s teškoćama: http://www.kurikulum.hr/okviri/

Državni stručni skup UTK:

Prijave putem stranice http://ettaedu.azoo.hr/  su otvorene do 21.3.. U privitku dostavljam Program stručnog skupa i upute za rezervaciju smještaja.

Javno savjetovanje
Pravilnik o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja, nastavnika, odgajatelja i stručnih suradnika… objavljen je na stranici https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=2638 te je rasprava otvorena do 25.3. Dio učitelja već je objavio svoje komentare, mišljenja i prijedloge. Uključite se!

58.NMT

4.3. je završena županijska razina natjecanja. Sve informacije i rezultate, Županijsko povjerenstvo objavljuje na stranicama http://os-jkastelana-zg.skole.hr/natjecanjemt. Uskoro ćete primiti obavijest tajnika povjerenstva o popisu pozvanih učenika i mentora pratitelja na 58. državno NMT, organiziranom prijevozu i drugo.
Državno povjerenstvo informacije objavljuje na ovoj stranici:  http://www.hztk.hr/58-natjecanje-mladih-tehnicara-20152016/

Popis pribora za Državno natjecanje preuzmite ovdje:  http://www.hztk.hr/media/NMT2016/PribormaterijalialatzadrzavnoNMT2016.pdf

Ove godine Društvo će osigurati sredstva za smještaj i onih mentora koji nisu u službenom pozivu. Više informacija dobit ćete individualno po primitku obavijesti Županijskog povjerenstva.

Sigurno u prometu

Na portalu    https://sup.hak.hr/  se nalaze sve obavjesti o Natjecanju sigurno u prometu 2016., za ulaz na ovu stranicu morate imati carnetov e mail : ime prezime@skole.hr i lozinku.

Školska natjecanja sigurno u prometu počela su u ponedjeljak 29. veljače 2016. Od tog dana nastavnicima je omogućen unos prijava za natjecanje, te se mogu održavati teorijski ispiti za školska natjecanja putem aplikacije za pisanje ispita.

Što se tiče provedbe natjecanja, nema nikakvih značajnih novosti u odnosu na prošlogodišnje natjecanje. Pravila ovogodišnjeg natjecanja moguće je preuzeti na stranici, a u privitku dostavljam dopis kojeg je kolegica Silvana Pešut Vitasović dobila od g. Forijana, a vezan je za sastanak ŠPJ, održan u AK Siget 24.2.2016. i u kojem se nalaze naputci višeg savjetnika Ž. Bošnjaka a koji se odnose na osposobljavanje učenika za polaganje vozačkog ispita za bicikl.

Također, u Narodnim novinama broj 5/2016 od 15.1.2016. objavljen je Program osposobljavanja za upravljanje biciklom i biciklističkog ispita te obrazac potvrde. Više pročitajte na ovoj poveznici: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2016_01_5_74.html

ŽSV

Obveza je učitelja sudjelovati u radu županijskih stručnih vijeća. Po završetku državnog stručnog skupa organizirat će se sastanci ŽSV Zagreb1 i Zagreb2. Pozive će te dobiti e-poštom. Pozivam vas, također, da pratite obavijesti na stranicama utk.skole.hr, koje objavljuju viši savjetnici i voditelji ŽSV-a.

Croatian Makers liga

Veliki je broj učitelja koji su se prijavili za sudjelovanje u Croatian Maker lizi – projektu Instituta za razvoj i inovativnost mladih – IRIM; unutar kojeg škole dobivaju robotičku opremu za edukaciju učenika i učitelja te sudjelovanje u robotičkim natjecanjima. Sve informacije o donacijama opreme i o novoj ligi možete pratiti na službenim stranicama: http://croatianmakers.hr/croatian-makers-liga/

DPTKZ

U protekle dvije godine Društvo je organiziralo niz aktivnosti s temama iz stručnog usavršavanja UTK. Sudjelovali smo na različitim izložbama, školama, smotrama, ligama te smo ostvarili izvrsnu suradnju s udrugama, zajednicama i savezima iz područja tehničke kulture. Informacije o radu društva možete pratiti na stranici http://www.dptkzg.hr/.

I u 2016. planiramo raznovrsne aktivnosti i sudjelovanja: provedba Modelarske lige, sudjelovanje na Festivalu tehničke kulture, sudjelovanje u robotičkim ligama, sudjelovanje na izložbi INOVA MLADI 2016, sudjlovanje na izložbi INOVA-BUDI UZOR, sudjelovanje na 13. Smotri tehničkog stvaralaštva “Damir Šiško”, ljetne škole, seminari i radionice i drugo. Učlanite se i postanite dio ekipe koja razvija tehničko/tehnološke kompetencije djece i mladih Grada Zagreba. U privitku dostavljam obrazac uplatnice članarine.

U nadi da su vam navedene informacije i obavijesti bile korisne srdačno vas pozdravljam

Predsjednica DPTKZ

Sanja Kovačević

Prilog:

Ispit,_osposobljavanje_-_obavijesti_od_Žarka Bošnjaka,_240216

PROGRAM TK – Primošten

Upute za rezervaciju smještaja

PribormaterijalialatzadrzavnoNMT2016

uplatnica članarina