Društvo pedagoga tehničke kulture Zagreba djeluje kao strukovna udruga, te je oformljena 1960. godine. U svim godinama svojeg rada i djelovanja DPTK Zagreba organizira aktivnosti s ciljem poboljšanja statusa učitelja Tehničke kulture. Pruža pomoć i potporu članovima u realizaciji kurikuluma Tehničke kulture te programa izvannastavnih tehničkih aktivnosti, kroz radionice i stručna usavršavanja. Svoj rad članovi udruge prezentiraju kroz aktivno sudjelovanje u događanjima, projektima, natjecanjima mladih tehničara, manifestacijama i izložbama Grada Zagreba i Republike Hrvatske.
Društvo je volonterska, neprofitna udruga građana.

Misija Upravnog odbora Društva i aktivnih članova je omasoviti svoje članstvo, pružati potporu te mogućnost dodatnog profesionalnog razvoja učitelja Tehničke kulture u osnovnim školama Grada Zagreba.

S velikim interesom i podrškom pratimo rad mladih kolegica i kolega te pripravnika. Djelujemo kao podrška i pomoć, razmatramo prijedloge svih članova, pružamo svima priliku da prikažu svoje primjere iz prakse. U realizaciji programa aktivno surađujemo s voditeljima Županijskih stručnih vijeća, savezima, zajednicama i drugim udrugama u organiziranju stručnih skupova i radionica.

Ukoliko ste u ovom kratkom predstavljanju ciljeva rada Društva, pronašli svoji interes, pozivam vas da se učlanite u Društvo pedagoga tehničke kulture Zagreba. Za učlanjenje je potrebno dostaviti popunjenu pristupnicu te uplatiti članarinu za tekuću kalendarsku godinu. Sredstva prikupljena od članarina koriste se isključivo za provedbu programa rada Društva.

Uz pozdrav
Upravni odbor DPTK Zagreba

©Društvo pedagoga tehničke kulture Zagreba, 2014-2023.
Administratori:  S. Kovačević, D. Novosel