Predstavljamo učiteljice i učitelje tehničke kulture iz osnovnih škola grada Zagreba!

U rubrici “Učitelji TK” želimo promovirati nastavni i izvannastavni odgojno-obrazovni rad učiteljica i učitelja tehničke kulture Grada Zagreba.
Upravni odbor DPTKZ od svibnja 2014. g. redovito prati natječaje za dodjelu nagrada i priznanja te potiće članove da prikupljaju dokumentaciju te ih prijavljuje na natječaje.

U nastavku prezentiramo nagrade, prizanja i povelje koje su učitelji/članovi DPTKZ ostvarili:


Petar Dobrić

učitelj tehničke kulture i voditelj KMT Roope u OŠ Julija Klovića

Nagrada HZTK: počasno zvanje instruktor – savjetnik za 2015.
Odluka

Državna nagrada tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2016. godinu.
Odluka

Jelka Hrnjić

učiteljica-savjetnica tehničke kulture i voditeljica KMT Mate Lovraka u OŠ Mate Lovraka

Godišnja državna “Nagrada Ivan Filipović” za 2014.g
Odluka

 

Godišnjom nagradom HROBOS -A za izniman doprinos međunarodnoj promidžbi dostignuća hrvatske robotike nagrađena je Jelka Hrnjić. Jelka sudjeluje u edukaciji, selekciji i pripremi učenika za međunarodna natjecanja. U 2016. godini mentorirala je, između ostalih, ekipu koja je na svjetskom Robocup Junior natjecanju osvojila 3. mjesto individualni poredak i 1. mjesto u supertimovima u kategoriji Rescue Line Secondary.

Sanja Kovačević

učiteljica -savjetnica tehničke kulture, voditeljica izvannastavnih tehničkih aktivnosti u OŠ Augusta Šenoe, voditeljica županijskog stručnog vijeća učitelja tehničke kulture Zagreba

Godišnja nagrada dr. Oton Kučera za 2013.g – Zagrebačke zajednice tehničke kulture

 

Priznanje Zagrebačke zajednice tehničke kulture prigodom obilježavanja 70.godina rada

Ivica Kolarić

Godišnja nagrada HROBOS-a za edukaciju u robotici te izuzetan doprinos razvitku i unaprjeđenju izvanškolskog i izvannastavnog odgoja i obrazovanja u području robotike dodijeljena je Ivici Kolariću. Ivica je jedan od pokretača i organizatora Hrvatske lige robotičara na kojoj se odabiru hrvatski predstavnici za europsko i svjetsko Robocup Junior natjecanje. Predstavnik je Hrvatske u svjetskoj Robocup organizaciji. Jedan je od autora udžbenika iz tehničke kulture Čudesni svijet tehnike 7 i 8. Domišljato, duhovito i kreativno pristupa u radu s učenicima na radionicama robotike po cijeloj Hrvatskoj te je mentor ekipama koje postižu odlične rezultate na međunarodnim natjecanjima.

Đula Nađ

učitelj tehničke kulture u OŠ Špansko Oranice

Nagrada za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture (2015.)
Odluka
Svečana akademija

Priznanje Zagrebačke zajednice tehničke kulture prigodom obilježavanja 70.godina djelovanja

Sonja Pavlić

učiteljica tehničke kulture i voditeljica tehničkih izvannastavnih aktivnosti i KMT F.Vrančić u OŠ Dobriše Cesarića

Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić” za 2014. godinu
Odluka

 

 

Dragan Vlajinić

učitelj tehničke kulture i voditelj izvannastavnih tehničkih aktivnosti u OŠ Vukomerec, član Stručne radne skupine za predmetni kurikulum tehničke kulture

Godišnja nagrada dr Oton Kučera za 2016. g.

Godišnja nagrada HZTK za 2018. g.

 

 

Silvana Pešut Vitasović

Godišnja nagrada HZTK za 2018. g.

 

Roman Rubčić

nagrađen je Godišnjom nagradom HZTK za 2018. godinu

Svjetlana Seljanec Savković

učiteljica tehničke kulture i voditeljica tehničkih izvannastavnih aktivnosti u OŠ Jure Kašetelana

Na svečanosti održanoj u petak, 19. svibnja 2017. u velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture kolegica Svjetlana Seljanec Savković, primlia je Godišnju nagradu HZTK za 2016. g..

Odluka

 Marcela Tubikanec

nagrađena nagradom HROBOS-a  za edukaciju u robotici; prepoznala je nadarenog učenika i poticala ga u njegovom radu i nastupima na brojnim natjecanjima. Pod njenim mentorstvom učenici osvajaju prve nagrade na državnim natjecanjima Mladih tehničara, kategorija Robotsko spašavanje žrtve, te su predstavnici Hrvatske na europskim i svjetskim Robocuj Junior natjecanjim

Boris Počuča

nagrađen je nagradom HROBOS-a za izuzetan doprinos razvitku i unapređenju izvannastavnog odgoja i obrazovanja u robotici za 2017. godinu. Mentor je ekipi „I are robot“ koja je u sezoni 2017/2018 osigurala predstavljanje Hrvatske na svjetskom FIRST LEGO League natjecanju. Član je županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja Infokup i Natjecanja mladih tehničara. Jedan je od autora Nacionalnog kurikuluma nastavnog predmeta Tehnička kultura.

©Društvo pedagoga tehničke kulture Zagreba, 2014-2022.
Administratori:  S. Kovačević, D. Novosel