Poštovani
s velikim zadovoljstvom i ponosom, obavještavamo vas o održanoj svečanoj akademiji Društva pedagoga tehničke kulture Zagreba, koja je održana u okviru programa manifestacije 7. dani tehničke kulture Grada Zagreba,
27.listopada 2018. s početkom u 9:30 sati.

Svečanost su uveličali i pozdravnim govorima nam se obratili g. Jadranko Baturić, predsjednik Zagrebačke zajednice tehničke kulture i g. Mato Šimunović, predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture.

Svečanosti su nazočio i g. Ivan Jurić, predsjednik Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, te g. Krešimir Supanc, ravnatelj OŠ Jure Kaštelana.
Predsjednica DPTK Zagreba, gđa. Sanja Kovačević, kratkim je predstavljanjem prezentirala podatke o početcima rada Društva, istaknula ulogu prvog višeg savjetnika za tehničku kulturu g. Josipa Borisa Malinara, te mnogih drugih istakuntih članova, predsjednika, tjanika i autora udžbenika, priručnika i radnih materijala.
Posebno je istaknula kako su sve programske aktivnosti od nekad, pa do danas bile usmjerene na dva istaknuta cilja: stručno usavršavanje i podizanje statusta učitelja tehničke kulture. S velikim ponosom, navedeni su primjeri gdje su programske aktivnosti koje su pokrenuli učitelji i pedagozi tehničke kulture Grada Zagreba, zaživjele kao dio programa drugih udruga, saveza i zajednica.
Na kraju svojeg predstavljanja 55. godina registriranog rada i djelovanja Društva pedagoga tehničke kulture Zagreba, zahvalila je svima na doprinosu u radu Društva, te čestitala 55. obljetnicu: “Čestitam, prvih 55 godina rada i djelovanja!”.
U nastavku programa održana je dodjela priznanja istaknutim učiteljicama i učiteljima tehničke kulture Grada Zagreba koji su svojim djelovanjem u Društvu, doprinjeli uspješnosti rada i unaprijeđenjem nastavnog programa tehničke kulture u osnovnim školama, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, radu s djecom i mladima.
Nakon akademije gosti, uzvanici i članovi Društva pridružili su se manifestaciji Dana tehničke kulture, a u sklopu izložbe prezentirali smo udžbenike, radne bilježnice, radove učenika, knjige i priručnike iz nastavnog programa Tehnička kultura.
U privitku objavljujemo popis dobitnika priznanja Društva.

Organizacijsko povjerenstvo

Andrea Eberling Brkljačić, Dragica Kolundžić, Davorin Novosel, Nenad Frouth, Sada Bašagić, Valentina Dijačić, Vlatka Vasik Šoufek, Marija Vonić, Svjetlana Seljanec Savković i Sanja Kovačević