Predstavljamo učiteljice i učitelje tehničke kulture iz osnovnih škola grada Zagreba!

U rubrici “Učitelji TK” želimo promovirati nastavni i izvannastavni odgojno-obrazovni rad učiteljica i učitelja tehničke kulture Grada Zagreba.
Upravni odbor DPTKZ od svibnja 2014. g. redovito prati natječaje za dodjelu nagrada i priznanja te potiće članove da prikupljaju dokumentaciju te ih prijavljuje na natječaje.

U nastavku prezentiramo nagrade, prizanja i povelje koje su učitelji/članovi DPTKZ ostvarili:


Petar Dobrić

učitelj tehničke kulture i voditelj KMT Roope u OŠ Julija Klovića

Nagrada HZTK: počasno zvanje instruktor – savjetnik za 2015.
Odluka

Državna nagrada tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2016. godinu.
Odluka


Jelka Hrnjić

učiteljica-savjetnica tehničke kulture i voditeljica KMT Mate Lovraka u OŠ Mate Lovraka

Godišnja državna “Nagrada Ivan Filipović” za 2014.g
Odluka

 

Godišnjom nagradom HROBOS -A za izniman doprinos međunarodnoj promidžbi dostignuća hrvatske robotike nagrađena je Jelka Hrnjić. Jelka sudjeluje u edukaciji, selekciji i pripremi učenika za međunarodna natjecanja. U 2016. godini mentorirala je, između ostalih, ekipu koja je na svjetskom Robocup Junior natjecanju osvojila 3. mjesto individualni poredak i 1. mjesto u supertimovima u kategoriji Rescue Line Secondary.


Sanja Kovačević

učiteljica -savjetnica tehničke kulture, voditeljica izvannastavnih tehničkih aktivnosti u OŠ Augusta Šenoe, voditeljica županijskog stručnog vijeća učitelja tehničke kulture Zagreba

Godišnja nagrada dr. Oton Kučera za 2013.g – Zagrebačke zajednice tehničke kulture

 

Priznanje Zagrebačke zajednice tehničke kulture prigodom obilježavanja 70.godina rada


Đula Nađ

učitelj tehničke kulture u OŠ Špansko Oranice

Nagrada za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture (2015.)
Odluka
Svečana akademija

Priznanje Zagrebačke zajednice tehničke kulture prigodom obilježavanja 70.godina djelovanja


Sonja Pavlić

učiteljica tehničke kulture i voditeljica tehničkih izvannastavnih aktivnosti i KMT F.Vrančić u OŠ Dobriše Cesarića

Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić” za 2014. godinu
Odluka

 


Svjetlana Seljanec Savković

učiteljica tehničke kulture i voditeljica tehničkih izvannastavnih aktivnosti u OŠ Jure Kašetelana

Na svečanosti održanoj u petak, 19. svibnja 2017. u velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture kolegica Svjetlana Seljanec Savković, primlia je Godišnju nagradu HZTK za 2016. g..

Odluka


Dragan Vlajinić

učitelj tehničke kulture i voditelj izvannastavnih tehničkih aktivnosti u OŠ Vukomerec, član Stručne radne skupine za predmetni kurikulum tehničke kulture

Godišnja nagrada dr Oton Kučera za 2016. g.


 Marcela Tubikanec

nagrađena nagradom HROBOS-a  za edukaciju u robotici; prepoznala je nadarenog učenika i poticala ga u njegovom radu i nastupima na brojnim natjecanjima. Pod njenim mentorstvom učenici osvajaju prve nagrade na državnim natjecanjima Mladih tehničara, kategorija Robotsko spašavanje žrtve, te su predstavnici Hrvatske na europskim i svjetskim Robocuj Junior natjecanjim


Ivica Kolarić

Godišnja nagrada HROBOS-a za edukaciju u robotici te izuzetan doprinos razvitku i unaprjeđenju izvanškolskog i izvannastavnog odgoja i obrazovanja u području robotike dodijeljena je Ivici Kolariću. Ivica je jedan od pokretača i organizatora Hrvatske lige robotičara na kojoj se odabiru hrvatski predstavnici za europsko i svjetsko Robocup Junior natjecanje. Predstavnik je Hrvatske u svjetskoj Robocup organizaciji. Jedan je od autora udžbenika iz tehničke kulture Čudesni svijet tehnike 7 i 8. Domišljato, duhovito i kreativno pristupa u radu s učenicima na radionicama robotike po cijeloj Hrvatskoj te je mentor ekipama koje postižu odlične rezultate na međunarodnim natjecanjima.


Boris Počuča

nagrađen je nagradom HROBOS-a za izuzetan doprinos razvitku i unapređenju izvannastavnog odgoja i obrazovanja u robotici za 2017. godinu. Mentor je ekipi „I are robot“ koja je u sezoni 2017/2018 osigurala predstavljanje Hrvatske na svjetskom FIRST LEGO League natjecanju. Član je županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja Infokup i Natjecanja mladih tehničara. Jedan je od autora Nacionalnog kurikuluma nastavnog predmeta Tehnička kultura.

 

©Društvo pedagoga tehničke kulture Zagreba, 2014-2018

Administratori: S. Kovačević, D.Novosel