Organizacijski odbor:

Sada Bašagić,
Andrea Eberling Brkljačić,
Sanja Kovačević,
Svjetlana Seljanec Savković,
Dragan Vlajinić.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja najuspješnijim natejcateljima i njihovim mentorima

Upravni odbor DPTK Zagreba je na sjednici održanoj 12.travnja 2019. donio Odluku o dodjeli nagrada najuspješnijim natjecateljima s 61. natjecanja mladih tehničara, Sigurno u prometu i Modelarske lige Zagreba.

Svečanost je održana 7.lipnja 2019. u OŠ Tituša Brezovačkog i okupila je učenike, njihove roditelje, mentore i goste.  Svečanosti su nazočili:
predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture, g. Mato Šimunović
predsjednik Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, g. Ivan Jurić, te
predsjednik Županijskog povjerenstva 61. NMT Grada Zagreba, g. Krešimir Supanc.

U svojem obraćanju nazočnima, g. Šimunović je izrekao podršku i poticaj za daljnji rad, provedbu tehničkih aktivnosti, te istaknuo važnost udruživanja u rad Društva. Istaknuo je, da aktivnosti i organizacija rada i djelovanja Društva pedagoga tehničke kulture Zagreba predstavljaju primjer ostalim udrugama i društvima, te da je nezamjenjiv doprinos DPTK Zagreba u promicanju tehničkih aktivnosti djece, mladih i odraslih.

Na svečanoj sjednici najuspješnijim učenicima, koji su ostvarili najbolje rezultate u natjecanjima iz tehničke kulture Grada Zagreba i sudjelovali na Državnim razinama natjecanja, dodijeljenje su nagrade i priznanja. Mentorima natjecatelja, za ostvarene rezultate u nastavnom i izvannastavnom radu, te sudjelovanju u provedbi programa DPTK Zagreba, u šk.godini 2018./2019., dodijeljena su priznanja.

Svečanost je tematski bila vezana uz obilježavanje 60. godina od uvođenja nastavnog predmeta Tehnička kultura u nastavni plan i program osnovnih škola – o čemu je više u uvodnom obraćanju pristutnima, govorila predsjednica DPTK Zagreba, gđa. Sanja Kovačević.

 

U završnom dijelu svečanosti obilježili smo odlazak u mirovinu našeg dugogodišnjeg, aktivnog člana g. Đule Nađa. Bila je to prilika da mu zahvalimo na svim stručnim predavanjima, radionicama i savjetima koje je s nama dijelio u svojem dugogodišnjem odgojno-obrazovnom radu. U ime članova društva prigodnu Zahvalnicu i poklon, g. Nađu uručile su Svjetlana Seljanec Savković i Sanja Kovačević.