Radionica:  Raspberry Pi mikroračunala

U dogovoru s g. Krnjajićem (tajnikom HROBOS-a), radionica je održana 13.3. (utorak) u velikoj dvorani HZTK, Dalmatinska 12. s početkom u 17 sati.

Sudjelovalo je 13 polaznika, učiteljica i učitelja tehničke kulture. Za uspješno sudjelovanje u radionici RaspberryPi mikroračunala za rad je pripremio HROBOS.

Prilikom pripremanja radionice dogovoreno je da će Društvo na uporabu dobiti jedan komplet RaspberryPi opreme, koju će koristiti za daljnji rad kako s članovima, tako i s učenicima.

Sa FB stranice Hrvatskog robotičkog saveza – 14.3.2018.

Danas je Pi dan.
A jučer smo održali prvu ovogodišnju Raspberry Pi radionicu. Bili smo domaćini Društvu pedagoga tehničke kulture Zagreba (DPTKZ) i učitelji su ovog puta bili učenici.

Osvrt Željka Krnjajica:
“Jučer sam održao Raspberry Pi radionicu za učitelje i raduje me iskazani interes i zalaganje sudionika. Hvala svima.
Posebno impresivno je dignuti Node-RED servere na 10-tak Pi-jeva i jedni drugima lokalno pregledavati (pa čak i korigirati) rješenja zadataka bez da se makneš sa svog mjesta. Raspberry Pi, laptopi, SSH, VNC…
Bili smo umreženi ljudski i tehnološki.”

Prema reakcijama uživo i napisanom u evaluacijskim listićima radionica je bila uspješna i zanimljiva, a većina prisutnih ima želju primjeniti RPi u svom radu i projektima. Stoga je u planu još jedna radionica za DPTKZ i nabavka dodatnih uređaja za sudionike ove i radionica koje slijede.