Suradnja

Zagrebački radioamaterski savez
Radio klub Hrvatska flora i fauna
Društvo pedagoga tehičke kulture Zagreba

Na godišnjem skupu DPTKZ, održanom u studenom 2018. u Stubičkim toplicama predstavljanje aktivnosti u području radiokomunikacija održali su predsjednik Zagrebačkog radioamaterskog saveza g. Zdravko Balen i tajnik saveza g. Krunoslav Horvatić. Slijedom rasprave i pitanja učitelja tehničke kulture dogovoreno je da će se održati radni sastanak za daljnje dogovaranje oko mogućnosti uključivanja osnovnoškolaca u 61. NMT u području radiokomunikacija.

Radni sastanak održan je 4.12.2018. u prostorijama ZARS-a u Bulićevoj 14, zabilješku objavljujemo u privitku. Na sastanku je g. Emir Mahmutović ispred RK Hrvatska flora i fauna, prezentirao način na koji su provedena priremanja učenika u OŠ Retkovec, za 60. NMT. Istaknuli su da je upravo učenik iz te škole osvojio 1. mjesto na 60. Državnom NMT u Poreču.

Obavijest o zaključcima sastanka dostavljena je članovima DPTKZ, kao i svim mentorima koji su prethodnih godina pripremali učenike u području NMT “orijentacija i komunikacija”.

Sastanak s mentorima

Radni sastanak zainteresiranih mentora održan je u prostorijama ZARS-a, 17.12.2018. i na njemu se okupila skupina zainteresiranih učiteljica tehničke kulture iz OŠ grada Zagreba, te članovi ZARS-a i RK HFF. Razmotreni su aspekti provedbe priprema učenika s obzirom na kraj polugodišta i zimski odmor, nabavku opreme, prostora i mogućnosti dolaženja voditelja g. Vrbanovića i g. Mahmutovića u zainteresirane škole.

Prema međusobnim dogovorima, već je započela edukacija učenika u OŠ Ljubljanica i OŠ Retkovec, a dogovorit će se termini radionica i u OŠ Borovje, OŠ Marije Jurić Zagorke, OŠ Augusta Šenoe, OŠ Tituša Brezovačkog i OŠ dr. Ivan Merz.

Osvrt je objavljen na stranicama RK HFF.

Pripreme za 61. školsko/klupsko NMT

Pripremanje učenika za 61. NMT školsko/klupsko NMT održavalo se u OŠ Retkovec, OŠ Borovje, OŠ Ljubljanica i OŠ Marije Jurić Zagorke.
Organizacija prostora i brigu o učenicima i pripremanju učenika za pisani ispit na natjecanju preuzele su učiteljice tehničke kulture Valentina Dijačić, Silvana Pešut Vitasović, Vesna Galamboš i Katarina Kedačić-Buzina. Stručni dio priprema iz područja radiokomunikacija provodili  su g. Ivica Vrbanović i g. Emir Mahmutović iz Radio kluba Hrvatska flora i fauna.