Vremenik

Slijedom objave sa stranica Hrvatske zajednice tehničke kulture, o promjeni termina održavanja Državne razine Modelarske lige, obavještavam vas da smo promijenili datume održavanja 2. i 3. kola Modelarske lige Zagreba:
2. kolo održat će se 16. ožujka 2020. (ponedjeljak) u OŠ Bukovac
3. kolo održat će se 27.travnja 2020. (ponedjeljak) u OŠ Jure Kaštelana

Po primitku svih rezultata, iz prijavljenih škola, s održanog 1.kola – školske razine Modelarske lige Grada Zagreba – dostavit ćemo obavijest školama, klubovima i mentorima, s više informacija.

Zahvaljujemo se na razumijevanju!

Radni sastanak i preuzimanje materijala

Hrvatska zajednica tehničke kulture osigurala je materijale i zadatke za 1. kolo Modelarske lige Grada Zagreba, a dodatne materijale, brusne papire i rezervne pilice za strojeve, osiguralo je Društvo pedagoga tehničke kulture Zagreba.

21.siječnja 2020. u OŠ Augusta Šenoe, održan je kraći radni sastanak mentora sa Sanjom Kovačević, odgovornom osobom za organizaciju ML u Gradu Zagrebu. Tom prigodom mentori su preuzeli pakete s materijalima za 1. kolo, te smo dogovorili načine izvještavanja, provedbe u školi i daljnjim aktivnostima koje će DPTK Zagreba provesti u području modelarstva.
Rok za predaju bodovnih lista, obrasca izvješća i nekoliko fotografija s natjecanja je 6.veljače 2020. i mentori će ga dostaviti e-poštom.
Originalne tablice s potpisima ocjenjivača i privole roditelja, mentori će predati članu zaduženom za registraciju ekipa na 2. kolu.

Predprijave

Predprijave škola, ekipa i mentora za provedbu 1.kola Modelarske lige Grada Zagreba, bile su otvorene do 31.prosinca 2019. Za provedbu 1.kola – školske razine, prijavilo se je 15 osnovnih škola, te su mentori najavili sudjelovanje 65 ekipa.

Naziv škole/kluba, adresa: Ime i prezime mentora:
OŠ Kajzerica Snježana Čukman Jagodić
OŠ Cvjetno naselje Darko Miloknoja
OŠ Marije Jurić Zagorke Katarina Kedačić-Buzina
OŠ Ivana Cankara Maja Mačinko
OŠ Retkovec Valentina Dijačić
OŠ Tituša Brezovačkog Andrea Eberling Brkljačić
OŠ Jure Kaštelana Svjetlana Seljanec Savković
OŠ Bukovac Filip Lovrić
OŠ Sesvetska Sela Branko Latas
OŠ Remete Podoreški Josip
OŠ Brestje Ksenija Datković
OŠ Špansko Oranice Darko Stolac
OŠ Dobriše Cesarića Sonja Pavlić
OŠ Lučko Ivan Sunko
OŠ Josipa Račića Tatjana Hotujac-Kralj

Nova struktura organizacije ML Grada Zagreba

Na zasjedanju Skupštine DPTK Zagreba, 24.112019. donesena je odluka o održavanju ML Grada Zagreba u šk.godini 2019./2020..

Prihvaćena je struktura natjecanja:
1. kolo – školsko natjecanje – provode mentori u svojim školama od 13. do 31. siječnja 2020.g, – DPTK Zagreba će za prijavljene ekipe osigurati materijale za provedbu natjecanja i definirati zadatak školskog natjecanja, – kako bi se na vrijeme izvršila nabavka materijala, potrebno je da mentori do 31.prosinca 2019. izvrše predprijavu, – po završetku natjecanja mentori dostavljaju rezultate provedenog školskog natjecanja u tablici koju će DPTK Zagreba dostaviti do 7.1.2020.. Napomena: mentori koji su na posudbu dobili strojeve za modelarstvo obvezni su provesti školsko natjecanje
2. kolo – županijsko natjecanje OŠ Bukovac, veljača 2020.
3. kolo – županijsko natjecanje OŠ J.Kaštelana, travanj 2020.

Napomena: točni datumi bit će usklađeni prema vremeniku natjecanja i smotri AZOO-a; mentori prijavljuju po 2 ekipe iz škole na županijsko natjecanje. Za sve dodatne informacije i upite trebate se obratiti Društvu na dptkzg@gmail.com