Mjesto održavanja: OŠ Kajzerica
ravnateljica gđa. Majda Tometić

Odgovorna osoba:
Svjetlana Seljanec Savković

Organizacija:
Ines Delač

Ocjenjivačko povjerenstvo:
Zdravko Mikinčić
Terezija Šestak
Valentina Dijačić

Registracija ekipa i obrada podataka:
Sanja Kovačević

Broj sudionika:
16 ekipa; 32 učenika
16 mentora
Ukupno: 53 osobe

Održana je županijska razina Modelarske liga Grada Zagreba u šk.godini 2021./2022.

Društvo pedagoga tehničke kulture Zagreba organiziralo je i provelo županijsku razinu Modelarske lige Grada Zagreba 13. svibnja 2022.. u OŠ Kajzerica. Okupljanje i registracija ekipa započela je u 16 sati, a natjecanje je završeno u 19:30, svečanim proglašenjem najuspješnijih ekipa. Odgovorna osoba za pripreme i provedbu Modelarske lige Grada Zagreba bila je Svjetlana Seljanec Savković ispred DPTK Zagreba.

Na svečanom otvaranju prisutne je pozdravila ravnateljica OŠ Kajzerica – škole domaćina, gđa. Majda Tometić, te u ime škole poželjela puno uspjeha svima na natjecanju. Veliku podršku u organizaciji i pripremi natjecanja pružila je kolegica Ines Delač.

Natjecanje je otvorila predsjednica DPTK Zagreba Sanja Kovačević, koja je u svojem uvodu pozdravila sve prisutne, podsjetila na pravila odvijanja Modelarske lige, vremenikom rada te predstavila članove Ocjenjivačkog povjerenstva: Zdravko Mikinčić, Terezija Šestak i Valentina Dijačić.

Na natjecanju je sudjelovalo 16 ekipa iz 16 osnovnih škola grada Zagreba, ukupno 32 učenika, te su kroz tri sata rada izrađivali rad „Kuća-kutija“. Materijale i zadatak osigurala je Hrvatska zajednica tehničke kulture. Ekipe su na županijsku razinu prijavljene nakon provedbe školskih izlučnih natjecanja, koje su proveli mentori.

Tijekom izrade „Kuće-kutije“ Ocjenjivačko povjerenstvo vrednovalo je rad ekipa u elementima: organizacija radnog mjesta, pravilna uporaba alata i strojeva, primjena zaštite pri radu, preciznost i urednost izrade pozicija, funkcionalnost, inovativnosti i dizajn dovršenog uratka. Po završetku izrade postavljena je izložba svih radova, te su svi natjecatelji i njihovi mentori mogli usporediti svoj rad s drugima.

Predsjednik Ocjenjivačkog povjerenstva g. Zdravko Mikinčić izvijestio je prisutne o rezultatima Modelarske lige:

  1. Mjesto: ekipa A je to!, OŠ Malešnica, učenici Roko Čačić i Marko Plazanić, 8. razred, mentor Ivan Kostanjski
  2. Mjesto: ekipa Elektromotor, OŠ Cvjetno naselje, učenice Teuta Rizmaul i Magdalena Širić, 8. razred, mentor Darko Miloknoja
  3. Mjesto: ekipa Mangosi, OŠ Matije Gupca, učenici Ana Jurić i Kristijan Puček, 7. razred, mentorica Snježana Čukman Jagodić

Rezultati ML Grada Zagreba 21_22

Hrvatska zajednica tehničke kulture pozvat će na državnu razinu natjecanja 25 najuspješnijih ekipa sa županijske razine (50 natjecatelja i 25 mentora).

Državna razina planira se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Stubičkim Toplicama.

Pripreme za županijsku razinu natjecanja Modelarska liga

Na županijsku razinu Modelarske lige Grada Zagreba prijavljeno je 16 ekipa. Pripreme za održavanje Modelarske lige Grada Zagreba su pri kraju. Objavljujemo nekoliko dodatnih uputa i preporuka:

Mjesto i vrijeme održavanja: OŠ Kajzerica, Žarka Dolinara 9, 10090 Zagreb, s početkom u 16 sati
Trajanje natjecanja: od 16 do 19 sati
Proglašenje pobjednika: između 19:20 – 20 sati
Oprema koju donose ekipe:
stroj za modelarstvo UNIMAT, pribor i alat: brusni papir, turpijice za drvo, šilo, škare, pribor za tehničko crtanje, modelarski nožić, krep traka, stege za stroj, kvačice, gumice, zaštitna podloga, produžni kabel, akumulatorska bušilica s svrdlima (3 – 6 mm), četka za čišćenje stola.
Zadatak, materijale i ljepila za provedbu osigurava organizator DPTK Zagreba u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture.
Užinu za sudionike osigurava DPTK Zagreba.
Privola roditelja: ispunjenu privolu mentori predaju organizatoru pri registraciji ekipe.
U slučaju da imate dodatnih pitanja obratite se kolegicama Svjetlani Seljanec Savković ili Ines Delač.
U Zagrebu 6.svibnja 2022.
————————————————————————————-

Drage kolegice i kolege,

sukladno dogovoru objavljujemo obavijest i upute za provedbu Modelarske lige Grada Zagreba u 2022.g.

Svaka škola koja želi sudjelovati na natjecanju, organizirat će školsko natjecanje i odgovarajućom prijavnicom prijaviti ekipu koja je osvojila 1. mjesto na mail DPTKZ-a: dptkzg@gmail.com.

Ekipu je potrebno prijaviti do 13.4.2022..

Županijska razina natjecanja odvijati će se 13.5.2022. s početkom u 16.15 sati u OŠ Kajzerica, kod Ines Delač, dipl.ing..

Pravila po kojima se odvija Modelarska liga u 2021./22. godini nalaze se dolje niže na poveznici, a također i prijavnica za Modelarsku ligu 2021./22.

Srdačan pozdrav, vidimo se na natjecanju!

Službeni dokumenti Modelarske lige

U Zagrebu, 21. ožujka 2022.

Svjetlana Seljanec Savković,

tajnica DPTKZ