Međunarodni projekt

Autorica: Valentina Dijačić, univ.spec.oecoing.

I ove godine nastavlja se međunarodna suradnja Zagreb – Subotica u kojoj se želi učvrstiti suradnja mentora tehničkih i osnovnih škola u području tehnike i tehničkog odgoja i obrazovanja. Projekt ima za cilj razvijati stvaranje prilagođenih inovativnih tehničkih rješenja, te prezentaciju radova kako bi učenici vidjeli što i kako to njihovi vršnjaci rade u drugom mjestu.

04. i 05. rujna 2021.god. sastao se u Subotici projektni tim kako bi nastavio projekt u novoj školskoj godini 2021./2022., ojačao zajedničko razumijevanje projekta i razgovarao o planovima buduće suradnje za razmjenu dobre prakse u tehničkoj kulturi i izvannastavnim aktivnostima.

U Gradskoj kući 05. rujna 2021. u 10:00h okupili su se učenici, njihovi mentori i ravnatelji osnovnih i srednjih škola iz Subotice koji su tijekom ove i prošle godine sudjelovali na međunarodnoj izložbi „INOVA mladi“ 2020. i 2021. u Zagrebu. Milanka Kostić, članica Gradskog vijeća zadužena za obrazovanje i kulturu uputila je svima dobrodošlicu i podršku za daljnju suradnju, te učenicima čestitala na postignućima.

Ivan Jurić, predsjednik Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Grada Zagreba i Valentina Dijačić, članica Društva pedagoga tehničke kulture Zagreba uručili su priznanja i medalje učenicima iz škola u Subotici ostvarenih na njihovom sudjelovanju na izložbama “INOVA mladi 2020″ i “INOVA mladi 2021″. Medalje i priznanja su uručena učenicima iz tri osnovne škole: „Matko Vuković“, „Kizur Ištvan“ i „Matija Gubec“, te učenicima iz srednje tehničke škole „Ivan Šarić“. Među dvadeset osmoro nagrađene djece bilo je njih osamnaest koji su se predstavili na „INOVA mladi 2021“ i desetoro na „INOVA mladi 2020“.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima!

Nastavak suradnje održan je od 8. do 10 listopada 2021. godine.

Snimka priloga sa stranica TV Požega

IZVEŠTAJ MEĐUNARODNA SARADNJA
Izvještaj o posjeti – pripremila Mirjana Vasilijević, prof. tehnike i tehnologije, OŠ “Emilija Ostojić”, Požega, Republika Srbija