Aktivnosti i rad s učenicima u području robotike i pripreme za Croatian Makers ligu, održavale su se u OŠ Augusta Šenoe, pod vodstvom Sanje Kovačević.

Skupina učenika od 5. do 8. razreda brojila je 10 učenika sastajala se u dvosatu svaki tjedan. Sadržaji rada bili su koncipirani u nekoliko tematskih područja: građa mBot robota, način rada senzora i motora, održavanje robota, osnove elektrotenike (strujni krugovi) i elektronike (elektronički elementi), osnove algoritamskog pristupa rješavanju zadataka, programiranje robota mBlock programom.

Učenici su sudjelovali na tri, od četiri, kola Croatian Makers lige i ostvarili izvrsne ekipne rezultate u regiji Zagreb-1:
1.kolo: 4.mjesto (mlađi) i 12 mjesto (stariji)
2.kolo: 4.mjesto (mlađi) i 9 mjesto (stariji)
4.kolo: 3.mjesto (mlađi) i 5 mjesto (stariji)

U ukupnom prikazu svih rezultata ekipa Društva ostvarila je 3.mjesto (mlađi) i 9.mjesto (stariji).

Projekt STEM revolucija

U projektu IRIM-a aktivno je sudjelovao veći broj članova Društva.
Dio učitelja TK djelovao je u funkciji ambasadora STEM revolucije, te su sudjelovali u vođenju radionica za učitelje sudionike projekta te se kontinuirano stručno usavršavali. To su: Davorin Novosel, Leo Mazzi, Goran Franelić, Petar Dobrić, Josip Jurić, Dragan Vlajinić.

Istićemo i uspjeh učenika OŠ Iver, pod vodstvom Romana Rubčića, koji su ostvarili izvrsne rezultate na natječajima za kreativne projekte s microBitom:  Pametna kasica prasica te uspješno sudjelovali na CM konferenciji digitalnih stvaralaca.

Projekt ProMicro

Edukatori projekta ProMicro bili su i članovi našeg Društva: Davorin Novosel i Petar Dobrić.

Istićemo suradnju na provedbi i organizaciji prezentacije projekta ProMicro u OŠ Augusta Šenoe, na roditeljskom sastanku za roditelje učenika 6.razreda, koju su proveli Sanja Kovačević i Davorin Novosel.

U okviru prezentacije radova učenika u projektu, Društvo je sudjelovalo na izložbi INOVA-MLADI 2018. u organizaciji Saveza inovatora Zagreba. Više informacija objavili smo OVDJE.