8. Dani tehničke kulture Grada Zagreba, održani su u subotu 19. listopada 2019. u Centru kulture Dubrava od 9 do 13 sati.

DPTK Zagreba, je sudjelovalo s dvije aktivnosti:
radionica za posjetitelje “Napiši mi to, 3D olovkom” i
izložbom udžbenika, radnih bilježnica, priručnika i nastavnih materijala za nastavu Tehničke kulture od prvih izdanja iz 1961. do danas.

Potporu provedbi sudjelovanja i nastupa DPTK Zagreba, dali su Savez udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba i Zagrebačka zajednica tehničke kulture.
Organizacijski odbor za provedbu aktivnosti: Marica Radoš, Katarina Kedačić Buzina, Dragica Kolundžić i Sanja Kovačević.

Oprema za provedbu radionice financirana je iz programskih sredstava Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture, za provedbu aktivnosti Društava pedagoga tehničke kulture za 2019. godinu.

Izložba

Slijedom prošlogodišnjeg velikog interesa posjetitelja i pozitivnih mišljenja, a na zamolbu g. Stipanovića iz organizacijskog odbora Zagrebačke zajednice tehničke kulture, ponovno smo postavili izložbu udžbenika, radnih bilježnica, priručnika i različitih izdanja za nastavu Tehničke kulture i izvannastavne aktivnosti.

Izložba je kolekcija materijala, koju već godinama prikuplja i obogaćuje, gđa. Sanja Kovačević, učiteljica-savjetnica tehničke kulture i predsjednica DPTK Zagreba. Zbirka obuhvaća udžbenike i radne materijale od 1961. do danas.

I ove godine izložbeni prostor posjetio je veliki broj zainteresiranih građana i djelatnika u tehničkoj kulturi, koji su prelistavajući izloženu literaturu osvježili svoja sjećanja na osnovnu školu, rad u Centrima tehničke kulture, te izrazili zadovoljstvo prikazanim. Mlađi posjetitelji imali su prilike dobiti uvid u sadržaje i primjere iz nastave Tehničke kulture. Bilo je i nekoliko prijedloga o mogućnostima posuđivanja.

Napiši mi to, 3D olovkom!

Na radionici uporabe 3D olovke, osnove rada i izrade 3D modela upoznalo je 40-tak učenika osnovnih škola Grada Zagreba. Organizirane skupine učenika iz OŠ Marije Jurić Zagorke i OŠ Horvati, dovele su mentorice Katarina Kedačić-Buzina i Dragica Kolundžić. Veliki interes pokazali su i drugi učenici sudionici manifestacije i posjetitelji.

Voditeljica radionice: Marica Radoš
Suradnici: Katarina Kedačić-Buzina, Dragica Kolundžić i Ivan Jurić
Organizacija: Sanja Kovačević