Osnivanje i registriranje DPTK Zagreba

Na osnivačkoj Skupštini održanoj  28. svibnja 1962. godine izabran je upravni odbor Društva.

Za prvog predsjednika izabran je nastavnik Husko Hamzić, čiji su izbor svi prisutni jednoglasno podržali.

Za prvog tajnika izabran je nastavnik Ivo Sekulić.

Društvo je registrirano  rješenjem broj 14-3-2-11206/1963.  od  8. svibnja 1963. godine.  U ime Društva zahtjev za registraciju predala je nastavnica Ervina Vadla, a registracija je izvršena na ime: Društvo nastavnika tehničkog odgoja grada Zagreba.
Zanimljivost je i to da je Rješenje o registraciji potpisao Josip Manolić.

Program obilježavanja 60.godina registriranog rada i 62.g. od osnivačke Skupštine DPTK Zagreba

Na sjednici Upravnog odbora DPTK Zagreba, održanoj 25. svibnja 2023. usvojen je program obilježavanja 60.godina registriranog rada i 62.g. od osnivačke Skupštine DPTK Zagreba.

Organizacijski odbor:
Svjetlana Seljanec Savković
Sanja Kovačević
Darko Miloknoja
Valentina Dijačić
Andrea Eberling Brkljačić

Izložba “60. godina DPTK Zagreba” – pripreme

2023. godine u programu rada DPTK Zagreba organizirat ćemo nekoliko događanja vezano uz obilježavanje 60. godina neprestanog rada i djelovanja. Jedna od aktivnosti bit će izložba “60. godina DPTK Zagreba” koju ćemo postaviti u jesen 2023. vezano uz Dane tehničke kulture Grada Zagreba.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u prikupljanju arhivskih materijala za izložbu:
– prikupljamo stare plakate, fotografije, priznanja, radove učenika s natjecanja, objave u tiskanim medijima (vezano uz rad Društva), biltene, značke, bedževe i druge materijale starije do 2014. godine
– prikupljeni materijali bit će katalogizirani i ideja je da osim fizičke izložbe kreiramo i virtualnu izložbu
– svi zainteresirani trebaju se javiti na adresu dptkzg@gmail.com kako bismo dogovorili način prikupljanja, preuzimanja, posudbe, donacije arhivskih materijala i druge informacije i dogovore

Unaprijed zahvaljujemo svima koji će nam se pridružiti u ovoj aktivnosti, koja je otvorena za sve!
Rok za dostavu materijala je 1.rujna 2023. kako bi organizacijski odbor stigao provesti pripremu izložbe.

Svečana sjednica i dodjela Povelja, priznanja i zahvalnica – pripreme

U pripremi je svečana dodjela Povelja, Priznanja i Zahvalnica dugogodišnjim članovima DPTK Zagreba, kao i umirovljenim učiteljicama i učiteljima Tehničke kulture za kontinuirani i predani rad s djecom i mladima na razvijanju tehničko – tehnoloških kompetencija i kreativnosti.

Svečana dodjela priznanja i nagrada za ostvarene rezultate u šk. godini 2022./2023.

U petak, 23.lipnja 2023. u OŠ Tituša Brazovačkog održana je svečana dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima, mentorima i suradnicima za izvrsne rezultate ostvarene na Županijskim razinama natjecanja: 65. natjecanje mladih tehničara Grada Zagreba, Modelarska liga Grada Zagreba i 16. Robokup Grada Zagreba.
Susret lipanj01

Priznanja su uručena i svim suradnicima koji su sudjelovali u organizaciji, pripremi i provedbi natjecatelja, kao i u provedbi programa rada DPTK Zagreba u šk. godini 2022./2023.

U uvodnom dijelu tajnica Svjetlana Seljanec Savković pozdravila je prisutne učenike, mentore i njihove roditelje, te pozvala predsjednicu Sanju Kovačević da pozdravi okupljene.

Predsjednica Sanja Kovačević održala je kratki uvodni govor u kojem je osim zahvale učenicima i njihovim mentorima te suradnicima, upoznala okupljene sa značajem kojeg DPTK Zagreba ima u razvijanju tehničko tehnoloških aktivnosti djece i mladih Grada Zagreba. Od prve osnivačke skupštine 1961. do službene registracije u svibnju 1963., DPTK Zagreba kontinuirano daje potporu mentorima i voditeljima izvannastavnih aktivnosti, provodi stručna usavršavanja za učitelje Tehničke kulture, sudjeluje u organizaciji natjecanja mladih tehničara, smotrama i izložbama. Članovi DPTK Zagreba često su uključeni u rad raznovrsnih stručnih radnih skupina u MZO-u, AZOO-u, Državnim i županijskim povjerenstvima za provedbu natjecanja, sudjeluju kao autori u izradi udžbeničkih kompleta za nastavu Tehničke kulture, priručnika, te prezentiraju primjere iz svoje nastavne prakse na županijskim i državnim stručnim skupovima.

 

Susret lipanj02

Gđa. Kovačević je istaknula kako se cjeloviti rad i provedba programa DPTK Zagreba potvrđuju kroz visoke rezultate koje učenici Grada Zagreba ostvaruju na natjecanjima, smotrama i izložbama. A o kvaliteti rada članova, govori i podatak o velikom broju Povelja i Državnih nagrada koje su primili članovi DPTK Zagreba.

Na kraju svog izlaganja, još jednom je zahvalila svim učenicima na njihovom trudu i čestitala svima na rezultatima.