Od prikupljenih fotografija s 1.kola, izradili smo kratki videozapis

MODELARSKA LIGA GRADA ZAGREBA – 1.KOLO

Odlukom Skupštine Društva pedagoga tehničke kulture Zagreba, 1.kolo Modelarske lige grada Zagreba održano je u prijavljenim osnovnim školama, kao školsko natjecanje. Promjenom strukture natjecanja omogućili smo mentorima da u natjecanje uključe više zainteresiranih učenika, da se osobno upoznaju s elementima i kriterijima vrednovanja radova, te kao mogućnost popularizacije modelarstva u svojim školama.

Kao i prijašnjih godina DPTK Zagreba na posudbu je mentorima dalo 12 strojeva UNIMAT, te održalo radionicu iz modelarstva u okviru programa stručnog usavršavanja,  u prosincu 2019. godine.. U 2020. godini planiramo održati nove radionice za mentore.

Mentori koji su prijavili svoje škole za natjecanje, organizirali su Modelarsku ligu u razdoblju od 15. do 31.siječnja 2020. godine, a prema Pravilima Modelarske lige, te dostavili bodovne liste, obrasce izvještavanja i nekoliko fotografija.

Materijale i zadatak osigurala je Hrvatska zajednica tehničke kulture, a dodatne šperploče, pilice i brusne papire nabavilo je DPTK Zagreba. Ekipe su izrađivale tačke, rad Ivana Rajsza iz zbirke radova „Modelarstvo 1 – izrada uporabnih tehničkih tvorevina“ u izdanju HZTK, Zagreb.

Rezultati

1.kolo ML Zagreba održano je u 14 osnovnih škola.

Učenike je pripremalo i natjecanje provelo 14 mentora.

Ukupno je nastupilo 48 ekipa, 96 učenika.

Na 2.kolo, koje će se održati 16,3,2020. u OŠ Bukovac, organizacijski odbor DPTK Zagreba, pozvat će dvije najuspješnije ekipe. U planu je pozivanje 26 ekipa.

Rang lista 1.kola ML Zagreba: Rang lista 1_kola ML Zagreba