OŠ Brestje, Zagreb

Voditeljica:

Ksenija Datković

Kolegica Ksenija Datković ukratko nam je predstavila aktivnosti i rad KMT pri OŠ Brestje:

Naš klub djeluje tek od ove školske godine (2014./2015.), ali bili smo u području tehničke kulture i izvannastavnih tehničkih aktivnsoti bili aktivni i prije.

U klubu aktivno radi 35 stalnih članova, učenika. Kroz programe interdisciplinarnih tema građanskog odgoja i obrazovanja uključno je više od 150 učenika. OŠ Brestje je velika škola s 21 odjelom predmetne nastave i 22 odjela razredne nastave. Sve aktivnosti provode se u prostorijama škole i financiraju se iz materijalnih sredstava koje škola ima. Kako smo tek krenuli s radom nemamo nikakve dodatne izvore financiranja.

Klub ima budućnost jer postoji velik interes učenika, kao i izvrsna podrška roditelje i uprave škole.

Do sada nismo sudjelovali niti provodili projekte niti odlazili na terenske nastave u Nacionalni center tehničke kulture u Kraljevici, no za sljedeću godinu to planiramo uvrstiti u program rada KMT-a. Također, u planu je suradnja s drugim KMT-ovima, savezima, udrugama i društvima koje bismo pozvali da u našoj školi organiziraju radionice i edukacije za učenike.

Posebno bih istakla da smo i do sada aktivno sudjelovali u svim događanjima u školi i na raznovrsnim natjecanjima i smotrama tehničkog stvaralaštva. Na primjer izložbe u okviru Otvorenih dana škole koje su jako posjećene. Posebno mi je drago što nas organizirano posjećuju  djeca iz obližnjeg vrtića, zajedno radimo i učimo. Također, 2013. g. nas je posjetila Australska veleposlanica , te brojni posjetitelji iz agencije i ministarstva.

Učenici OŠ Brestje sudjelovali su u nagradnom natječaju emisije Školski sat, pod nazivom “Ja poduzetnik”. Više pogledajte u snimci emisije u kojoj su se predstavljali radovi i snimci emisije s proglašenjem pobjednika.

©Društvo pedagoga tehničke kulture Zagreba, 2014-2020.
Administratori:  S. Kovačević, D. Novosel