Upravljivo raskrižje – najava radionice

ljetnaskola006U pripremi je radionica “Upravljivo raskrižje” koju ćemo organizirati u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture. Voditelj: Leon Zakanji. Organizacija: Silvana Pešut Vitasović.
Datum održavanja: 22.veljače 2020. od 9 do 16. sati u OŠ Borovje.
Materijal i predavače za ovaj projekt osigurava HSPTK, a radionice se organiziraju za članove društva ili udruge. Za rad je predviđeno deset „Upravljivih raskrižja“ koje po završetku rada sudionici radionica nose sa sobom u škole te ih mogu koristiti kao nastavno sredstvo.

Sadržaji radionice:
elektronika: izrada semaforske signalizacije i izrada međusklopa za spajanje semafora na mikrokontroler; modelarstvo/graditeljatvo: sastavljanje ploha raskrižja i staza s okvirom; programiranje mikrokontolera.

Za uspješno sudjelovanje, potrebno je na računalo instalirati aplikacije za Arduino 1.8.x i mBlock: https://www.arduino.cc/en/Main/Donate i https://www.mblock.cc/en-us/

Također, za radionicu je potrebno ponijeti: kliješta za skidanje izolacije, kliješta za sječenje žice , lemilica i pribor za lemljenje (po potrebi povečalo i naočale), pinceta, UNIMER, 8 kvačica za rublje, 4 stege, drvofiks, pištolj za plastiku, ključarske turpije i laptop. Pozicije kuće su izrezane laserom no postoji mogućnost da se pojedine pozicije treba doraditi.

Područja uporabe:  promet, tehničko crtanje, tehničke tvorevine, energija, graditeljstvo, elektrotehnika, elektronika, automatika ….

Broj kompleta je 10.
Trajanje: 6-8h

Poziv_Upravljivo raskrižje 2020 HSPTK_DPTKZ