Prvo ekipno natjecanje iz automatike

ar005

U sklopu Festivala tehničke kulture koji će se održati u Boćarskom domu u Zagrebu od 15.-17. svibnja 2015. godine, održati će se i ekipno natjecanje za osnovnoškolce iz područja Automatike.

Natjecanje će se odvijati u timovima sastavljenim od dvoje učenika/učenica. Sudjelovanje na natjecanju otvoreno je za sve učenike/ce od 5. do 8. razreda osnovne škole. Timove na natjecanje prijavljuje njihov mentor ili roditelji u ovisnosti o tome tko dolazi s učenicima na natjecanje. Prijava timova odvija se elektroničkim putem ispunjavanjem prijavnice koju je moguće pronaći na sljedećem linku: http://goo.gl/forms/loykjEF08O

Prijave su otvorene do 11. svibnja 2015 godine. Broj ekipa je ograničen. Jedan mentor može prijaviti više ekipa na način da više puta popuni prijavnicu.

Natjecanje će se odvijati u dvije kategorije – POČETNA i NAPREDNA kategorija. Mentori će pri prijavi za svaki tim odabrati u kojoj će se kategoriji natjecati pojedini tim. Odabir kategorije natjecanja nije vezan uz razred koji učenici u timu pohađaju već uz njihovo znanje.

Natjecanje će u početnoj kategoriji trajati će 90 minuta, a u naprednoj kategoriji 120 minuta.

Natjecanje započinje u 10.00 sati, u subotu, 16. svibnja 2015. godine. Svi timovi moraju doći na natjecanje najkasnije u 09.30 sati kako bi stigli napraviti prijavu i postaviti opremu.

Timovi sami moraju donijeti opremu za natjecanje. Popis opreme i pravila će biti dostupni 4. svibnja 2015. na stranicama Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Autor: Paolo Zenzerović